Efficiënte ketenaansturing
onder eigen regie

Logistiek

De markt van vandaag vraagt om een uitstekende logistieke service waarbij de planning van laad- en lostijden een cruciale rol speelt: de juiste producten op de juiste manier én op de juiste plaats krijgen. Deze service kunnen wij bieden dankzij onze distributiefaciliteiten in Ridderkerk die volledig uitgerust is met een eigen wagenpark. Hiermee zijn wij in staat snel te schakelen en een optimale service te leveren qua planning en levering. Het is gebleken dat transportmogelijkheden in eigen beheer ons het best in staat stellen om te excelleren in de beschikbaarheid en versheid van onze producten.

Onze uiterst snelle en gesloten koelketen vormt de basis voor topkwaliteit in het winkelschap. De koel- en verwerkingsfaciliteiten bij onze eigen teeltbedrijven en teeltpartners borgen samen met onze logistieke service de juiste conditionering voor tijdige beschikbaarheid en optimale versheid van de producten. Tijdens het volledige traject wordt de kwaliteit gemonitord en geregistreerd. Hierdoor is het proces gedurende het traject overzichtelijk en transparant.

Transport

De afdeling Logistiek kent een grote internationale dynamiek. Naast de vele bewegingen in Europa verzorgt zij ook een groot aantal transits vanuit het continent Afrika. Het organiseren van transport met de daarbij benodigde documentatie en informatie is van grote waarde in de keten. Deze informatiestroom wordt optimaal gebruikt, doordat onze afdeling logistiek bij de totale supply chain betrokken is, vanaf het zaadje tot aan de klant. Ons wagenpark is uitgerust met een Tracking & Tracing systeem waardoor wij in staat zijn om altijd up-to-date informatie te ontvangen en snel te kunnen schakelen.

Duurzaamheid staat binnen Van Oers United centraal. Wij houden daarom rekening met de Co2 uitstoot en hebben als doel onze producten zo duurzaam mogelijk op hun bestemming te krijgen. Hierbij is het van belang om de transport van de producten zo efficiënt mogelijk in te plannen. Zo hebben wij als organisatie de Lean & Green certificering behaald.

Naast duurzaam transporteren vindt Van Oers United het ook belangrijk haar producten op duurzame en maatschappelijke wijze te produceren en verwerken. Meer informatie hierover vindt u hier.

Distributie

Op onze hoofdlocatie Ridderkerk zijn wij dagelijks bezig om onze producten te ontvangen, te registreren, te verwerken en te distribueren. Bij dit proces wordt er rekening gehouden met de speciale wensen van de klant, zoals verpakkingsmogelijkheden en het voldaan aan de product specificaties.

Van Oers United maakt gebruik van verschillende temperatuurzones die continu bewaakt worden. Deze bewaking draagt bij aan een optimale shelf life van het product.

Vanuit de andere locaties van Van Oers United, te weten Dinteloord, Wervershoof en Heerle, worden onze producten veelal direct verladen naar de klanten toe. De integrale samenwerking tussen deze locaties is een goed voorbeeld van ketenbeheersing door Van Oers United.