Goede kwaliteit
begint bij de bron

Kwaliteit

Kwaliteit staat centraal binnen onze groentewereld. Deze discipline strekt zich uit van specifieke klantproductspecificaties tot aan het implementeren en onderhouden van internationale kwaliteitstandaarden, diepgaande voedselveiligheidsvraagstukken, dagelijkse productcontrole en leveranciersbezoeken.

Onze werkwijze is zo ingericht dat wij onze leveranciers kunnen begeleiden en onze klanten kunnen ‘ontzorgen’ op het gebied van productkwaliteit en voedselveiligheid. Een uitgekiend traceability systeem loopt als een rode draad door onze supply chain. Moderne scan-en rapportagesystemen borgen een efficiënte vastlegging van vitale data, zodat we op ieder moment inzicht hebben in belangrijke informatie over product, leverancier en afnemer.

Kwaliteitscontrole

Bij Van Oers United staat de klantspecificatie naast onze eigen kwaliteitstandaard centraal. Het vergt veel inspanning en gedegen kennis om de verschillende eisen te borgen. Ons kwaliteitsteam werkt met een uitgebalanceerd kwaliteitscontrolesysteem waarbij een goede afstemming met leveranciers en afnemers essentieel is. Dit systeem is door de jaren heen binnen Van Oers United ontwikkeld en levert maatwerk aan onze afnemers. Bedrijfsbezoeken aan onze leveranciers zijn daarbij een vitaal onderdeel en deze worden dan ook met grote regelmaat uitgevoerd om tot een goede uitwisseling van kennis en afstemming van specificaties te komen.

Productveiligheid

De voedselveiligheid van onze producten gaat boven alles en geniet topprioriteit in ons geavanceerde kwaliteitssysteem.
Vanzelfsprekend is kennis van teelt een vereiste om dit specifieke vakgebied goed te kunnen managen. Door eigen teeltactiviteiten in binnen- en buitenland verstaan onze specialisten als geen ander de kunst van het telen van een smaakvol en gezond product. Met regelmaat houden wij workshops waarbij Europese technieken en kennis over middelen en toepassing worden besproken. Door 15-jarige historische data opbouw zorgen ons drillingcodesysteem (unieke teelteenheid) in combinatie met ons residumonitoringsysteem zorgt voor een optimale borging waar wij trots op zijn.

Certificering en borging

Van Oers United staat voor kwaliteit en doet er alles aan om dit te waarborgen. Zo zorgen wij ervoor dat er genoeg kennis en kunde in huis is om u als leverancier en klant optimaal van dienst te zijn. Al onze producten voldoen aan de vereiste certificeringen. Deze worden onderhouden door continue monitoring en middels interne audits. Het is een continu proces om aan de hoogste normen, klanteneisen en wet- en regelgeving te voldoen. Bij Van Oers United gaan wij zelfs nog een stapje verder! Omdat wij liever voorkomen dan genezen houden wij de wet- en regelgeving, toekomstige standaarden en eventuele veranderingen in risicopatronen
nauwlettend in de gaten. Zo komen wij en onze zakenpartners niet voor verrassingen te staan.